Teks : Hamizah Hamzah
Pada 26hb Ogos 2014 yang lalu, saya mengambil cuti tahunan semata-mata untuk menghadiri Kelas Roti secara ‘one-to-one’ dengan Chef Wan Rusyaini di Taman Industri Bolton, Gombak (sila klik http://rusyainifrozenfood.blogspot.com/
Pada 26hb Ogos 2014 yang lalu, saya mengambil cuti tahunan semata-mata untuk menghadiri Kelas Roti secara ‘one-to-one’ dengan Chef Wan Rusyaini di Taman Industri Bolton, Gombak (sila klik http://rusyainifrozenfood.blogspot.com/
Antara jenis-jenis roti yang saya belajar – cheese bun,
chicken floss, garlic bun, milk bun, Mexican bun (roti boy), red beans, mini
pizza, raisin bun, sosej roll dan toasted coconut bun. Mmmm… sedapnya makan
panas-panas
Terima kasih banyak-banyak
kepada Chef Wan atas tunjuk ajar dan rahsia untuk mendapatkan roti yang sedap,
lembut dan gebu. Semangat rasanya nak buat roti sendiri dan kalau boleh nak
berniaga secara kecil-kecilan…
InsyaAllah lepas ni saya
hendak menyertai kelas frozen food pulak
Gambar
saya ada dlm fb Chef Wan… Seronoknya
No comments :
Post a Comment